Nacrt prijedloga Programa javnih potreba u kulturi, tradicijskoj kulturi i umjetnosti Grada Čakovca za 2023.

0
233

Ovo savjetovanje je otvoreno od 05. prosinca 2022. do 06. prosinca 2022. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Program financiranja javnih potreba u kulturi, tradicijskoj kulturi i umjetnosti  Grada Čakovca u 2023. godini, donosi se sukladno člancima 4 i 5. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN RH 83/22), temeljem kojih Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te ostala tijela u kulturi donose programe javnih potreba u kulturi te za njihovo provođenje osiguravaju sredstva iz svojih proračuna u skladu sa Zakonom. Program javnih potreba u kulturi obuhvaća sve oblike poticanja i promicanja kulture i kulturnih djelatnosti koji doprinose razvitku i unaprjeđivanju svekolikoga kulturnog života u Republici Hrvatskoj. Pri utvrđivanju Programa javnih potreba u kulturi polazi se od potreba i postignutog stupnja razvitka kulture i kulturnih djelatnosti. Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi, tradicijskoj kulturi i umjetnosti Grada Čakovca za 2023. temelji se na prijedlogu Proračuna Grada Čakovca za 2023. godinu.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 05. prosinca 2022. do 06. prosinca 2022.