Nacrt prijedloga Odluke o ostvarivanju naknada i usluga iz područja socijalne skrbi

0
106

Ovo savjetovanje je otvoreno od 05. prosinca 2022. do 06. prosinca 2022. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi (NN RH 18/22, 46/22 i 119/22 – u daljnjem tekstu: Zakon), a u skladu s promjenama koje se odnose i na postupanje jedinica lokalne samouprave, predlaže se donijeti novu Odluku o ostvarivanju naknada i usluga iz područja socijalne skrbi.

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave dužne su osigurati sredstva za obavljanje djelatnosti socijalne skrbi, a u skladu sa mrežom socijalnih usluga na svojem području, temeljem članka 289. st. 1 Zakona.

Naime, obzirom na novu uslugu pružanja inkluzivnih oblika skrbi u sklopu Centra PrInOS i sufinanciranja istog, privremeni smještaj beskućnika više nema potrebe da egzistira kao zasebna usluga.

Pravo na troškove ogrjeva više ne egzistira kao zasebno pravo već je isto objedinjeno u jedinstvenu naknadu za troškove stanovanja.

Nadalje, propisan je novi iznos naknade za troškove stanovanja, a koji je dužna priznati jedinica lokalne samouprave korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Također su u prijedlogu Odluke, usklađeni novi izrazi sukladno odredbama Zakona.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 05. prosinca 2022. do 06. prosinca 2022.