Nacrt prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o porezima

0
4125

Ovo savjetovanje je otvoreno od 11. studenog 2018. do 10. prosinca 2018. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Dugogodišnji korisnik javnih površina Grada Čakovca, Trgovačko dioničko društvo „Tisak“ Zagreb, obratilo se Gradu Čakovcu sa zamolbom za korekcijom cijena za postavljanje kioska za prodaju tiskovina. (Odlukom o porezima Grada Čakovca utvrđen je iznos poreza od 1.300,00 kuna / mjesečno).
Svoju zamolbu tvrtka obrazlaže činjenicom da je dolaskom velikih trgovačkih lanaca, koji u svom sastavu imaju i prodaju tiskovina i duhanskih proizvoda, prodaja putem kioska tijekom godina u stalnom padu. Navedena činjenica, te niske marže u poslovanju, dovele su do toga da tvrtka već godinama ima probleme u poslovanju, te je između ostalog, bila prisiljena zatvarati neke kioske, odnosno otpuštati radnike. O tome su, tijekom proteklih godina već obavještavali Grad, odnosno molili da se iznađe neki povoljniji iznos naknade za postavljanje navedenih kioska.
U ovom trenutku tvrtka je zadržala samo tri lokacije na kojima je poslovanje rentabilno (ulica Valenta Morandinija, ulica Tome Masaryka i Uska ulica). Analizom poslovanja tvrtke u posljednjih sedam godina vidljive su činjenice o otežanom poslovanju i smanjivanju broja djelatnika.
S obzirom na promet po navedenim lokacijama, a u cilju očuvanja radnih mjesta i istovremeno zadovoljavanje potreba građana, predlaže se iznos poreza kako je navedeno u predočenom prijedlogu Odluke.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 11. studenog 2018 . do 10. prosinca 2018.