Nacrt prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o javnim parkiralištima na području Grada Čakovca

0
4573

Ovo savjetovanje je otvoreno od 28. rujna 2020. do 07. listopada 2020. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Nakon obnove vertikalne signalizacije na parkiralištima (iscrtavanja linija) došlo je do promjene u stvarnom broju parkirališnih mjesta na parkiralištima u odnosu na broj parkirališnih mjesta u Pravilniku. Stoga se predlaže usklađivanje stvarnog broja parkirališnih mjesta na parkiralištima sa brojem parkirališnih mjesta u Pravilniku, za svaku pojedinu kategoriju parkirališta.

Zatim se predlaže premještanje Ulice Ljudevita Gaja i Ulice Lavoslava Ružičke iz III. u IV. kategoriju parkirališta, zbog znatno slabije popunjenosti tih parkirališta od kada ista više nisu u IV. kategoriji parkirališta, pa se zapravo predlaže uspostava ranijeg stanja, kada su ta dva parkirališta bila IV. kategorija (prema Pravilniku prije ovog važećeg Pravilnika).

 

Nadalje, stanari Ulice A. Schulteissa, Ulice J. Kozarca i Ulice 17. rujna 1991. obratili su se Gradu Čakovcu sa zamolbom da se parkirališta u navedenim ulicama uvrste u Pravilnik kao parkirališta „S“ kategorije parkirališta (stanarske), iz razloga što stanari imaju problema sa pronalaženjem parkirališnih mjesta na parkiralištima u navedenim ulicama. Stoga se u člancima 4. i 5. ove Odluke predlaže formiranje stanarske zone na parkiralištima u spomenutim ulicama. Parkiralište u ulici J. Kozarca detaljnije se opisuje kao parkiralište uz poslovno-stambenu zgradu TEAM te nasuprot njega bočno parkiralište uz barake bivše GK Međimurje Visokogradnje do okomitog parkirališta (proširenja) Ulici J. Kozarca, iz razloga što se predlaže da se samo ta parkirališna mjesta uključe u stanarsku zonu, a ne sva parkirališna mjesta u toj ulici. S obzirom na prijedlog formiranja stanarskih zona u spomenute tri ulice, predlaže se povećanje ukupnog broja parkirališnih mjesta u stanarskoj kategoriji parkirališta sa dosadašnjih 350 u novih 406 parkirališnih mjesta, kao i broj invalidskih parkirališnih mjesta sa dosadašnjih 13 u novih 20 invalidskih parkirališnih mjesta.

Člankom 6. Odluke predlaže se omogućavanje kupnje polugodišnjih stanarskih karata za stanare za drugo, treće i svako sljedeće vozilo, kao i za korisnike poslovnih prostora, po cijeni od 500,00 kn (polovica cijene godišnje karte), iz razloga što je na terenu iskazan interes za kupnjom polugodišnjih stanarskih karata.

U članku 7. Odluke predlaže se boja stanarskih godišnjih parkirališnih karata za novooformljene stanarske zone.

U članku 8. Odluke predlaže se polugodišnja karta za sva parkirališta u Gradu Čakovcu po cijeni od 1.500,00 kn (polovica cijene godišnje karte), polugodišnja karta po cijeni od 1.000,00 kn (polovica cijene godišnje karte) za III. kategoriju te polugodišnja karta po cijeni od 500,00 kn (polovica cijene godišnje karte) za IV. kategoriju, kao i dvotjedna karta za sva parkirališta u Gradu Čakovcu po cijeni od 150,00 kn, za koju se uvelike iskazuje interes za vrijeme Porcijunkulovog i sličnih višednevnih manifestacija.

Člankom 10. Odluke predlaže se usklađivanje odredbi o izgledu dvotjedne, mjesečne, polugodišnje i godišnje parkirališne karte iz članka 24. Pravilnika sa stvarnim izgledom parkirališne karte, jer nema potrebe da podaci za koje se predlaže brisanje budu na parkirališnim kartama, odnosno, isti ni do sada nisu bili na parkirališnim kartama.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 28. rujna 2020. do 07. listopada 2020.