Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o javnim parkiralištima

0
1179

Ovo savjetovanje je otvoreno od 1. srpnja 2016. do 5. srpnja 2016. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Nakon uvođenja naplate i kontrole parkiranja na zatvorenom parkiralištu u Ulici I. pl. Zajca (uz istočnu stranu Hotela Park) organizatoru parkiranja GKP ČAKOM d.o.o. se obratilo društvo Union d.d. iz Čakovca, s molbom da se i parkiralište u njihovom vlasništvu, u Ulici Zrinsko-Frankopanskoj oko Hotela Park, uvrsti u režim naplate i kontrole parkiranja. Naime, Union d.d. je uočio da korisnici izbjegavaju okolna parkirališta pod naplatom i parkiraju na parkiralištu oko Hotela Park, uslijed čega na spomenutom parkiralištu nedostaje slobodnih mjesta za parkiranje gostiju Hotel Park.

Stoga se predlaže da se parkiralište u Ulici Zrinsko-Frankopanskoj oko Hotela Park uvrsti u Pravilnik kao parkiralište u vlasništvu pravne osobe, društva Union d.d., koje će se uključiti u sustav naplate i kontrole parkiranja, kao parkiralište u IV. kategoriji parkiranja, dakle s cijenom od 2,00 kn/h, bez ograničenja korištenja parkirališta. Broj parkirališnih mjesta u IV. kategoriji uvećava se za broj parkirališnih mjesta novog parkirališta oko Hotela Park.

Osim toga, broj parkirališnih mjesta u III. kategoriji smanjuje se za 11 mjesta, zbog postavljanja ograđenog parkirališta za bicikle na parkiralištu kod zgrade bivšeg MTČ-a.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 1. srpnja 2016. do 5. srpnja2016.