Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Čakovec za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

0
139

Ovo savjetovanje je otvoreno od 17. veljače 2023. do 17. ožujka 2023. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Strategija razvoja urbanog područja Čakovec je akt strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja, definiran u članku 15. ZRRRH-a, koji služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja kao cjeline unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja, odnosno u ovom slučaju predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za sedmogodišnje razdoblje u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije. Budući da se izrađuje za sedmogodišnje razdoblje, pripada skupini srednjoročnih akata strateškog planiranja (5 do 10 godina). Dokument SRUP-a Čakovec izrađen je sukladno Smjernicama za izradu Strategije razvoja urbanih područja za financijsko razdoblje 2021. – 2027. (u nastavku: Smjernice) koje je izdalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (u nastavku: MRRFEU), sukladno članku 15., stavak 6. ZRRRH-a. Dokument prati glavne ideje ITU mehanizma i kohezijske politike EU u ovom programsko-financijskom razdoblju te je u skladu s već postojećim strateškim dokumentima na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj te europskoj razini.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 17. veljače 2023. do 17. ožujka 2023.