Nacrt prijedloga Godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara za 2023.

0
118

Ovo savjetovanje je otvoreno od 21. veljače 2023. do 28. veljače 2023. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Temeljem članka 13. Zakona o zaštiti od požara (Narodne novine, br. 92/10), jedinice lokalne samouprave dužne su donijeti plan zaštite od požara za svoje područje i procjenu ugroženosti od požara. Sukladno sa čl. 13. st. 4. spomenutog Zakona jedinice lokalne samouprave na temelju procjene ugroženosti od požara i na temelju godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara županije na čijem se prostoru nalaze dužne su donijeti godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara, za čiju će provedbu osigurati financijska sredstva.

Skupština Međimurske županije na svojoj je sjednici održanoj 15. prosinca 2022. godine donijela Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje Međimurske županije za 2023. godinu koji je 31. siječnja 2023. dostavljen Gradu Čakovcu, čime su stečeni preduvjeti za donošenje Godišnjega provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara za područje Grada Čakovca za 2023. godinu.

Uz donošenje Provedbenog plana, obveza Gradskog vijeća Grada Čakovca je, temeljem članka 13. stavka 8. Zakona o zaštiti od požara, najmanje jednom godišnje razmotriti izvješće o stanju provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara za svoje područje.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 21. veljače 2023. do 28. veljače 2023.