Nacrt Odluke o visini ekonomske cijene usluge i omjer sufinanciranja za predškolske ustanove kojima Grad Čakovec nije osnivač

0
7

Ovo savjetovanje je otvoreno od 23. rujna 2022. do 28. rujna 2022. godine. Nakon isteka roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

Ovom prijedlogom Odluke reguliraju se iznosi kojim se iz Proračuna Grada Čakovca sufinanciraju boravci djece u predškolskim ustanovama na području Grada Čakovca kojima Grad Čakovec nije osnivač. Iznos sufinanciranja odnosi se na 7 do 10 satni redoviti program u jaslicama, odnosno vrtićima. Grad Čakovec neće dodatnim sredstvima sufinancirati boravak djece u posebnim i alternativnim programima.

Sa svakom predškolskom ustanovom koja djeluje na području Grada Čakovca, a upisana je u Plan mreže predškolskih ustanova na području Čakovca, potpisati će se zasebni Sporazumi o sufinanciranju u aktualnoj pedagoškoj godini, kojom će se obvezati da će cijena koju će roditelji za 7 do 10 satni redoviti program u vrtiću i jaslicama mjesečno plaćati putem uplatnica, iznositi isključivo 700,00 kuna (92,91 €), odnosno 900,00 kuna (119,45 €).

Sredstva za provedbu ove Odluke osigurat će se u Proračunu Grada Čakovca.

Pozivamo Vas da se svojim komentarima i prijedlozima uključite u ovo Savjetovanje i pomognete nam da izmjeni Odluke pristupimo uzimajući u obzir Vaša razmišljanja.

Svoje prijedloge možete poslati ispunjavajući formular za savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji možete poslati na adresu esavjetovanja@cakovec.hr

Jednako tako, možete se uključiti upisujući svoje prijedloge i ideje u obrazac za savjetovanje.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o usvojenim i odbijenim prijedlozima koji se tiču samog teksta Odluke i to izvješće bit će objavljeno na ovoj stranici.

Ovo savjetovanje je otvoreno od 23. rujna 2022. do 28. rujna 2022.